Ja onnistuu ihan keneltä tahansa, lupaan ;)
Varmaan melkein jokasessa vähänkään isommassa ruokakaupassa myydään Myllärin ruisleipäainesta
9 dl lämmintä vettä
25 g tuorehiivaa tai 1/2 pussia kuivahiivaa
16 1/2 dl ruisleipäainesta
25 g tuorehiivaa tai 1/2 pussia kuivahiivaa
16 1/2 dl ruisleipäainesta
Ja nämä vaan ronskisti sekasin. Tietty jos käyttää tuorehiivaa, niin sehän ensin liotetaan veteen :P
Tämä ohje löytyy myös sen kyseisen pussin kyljestä, MUTTA! Jos tahoo leipäsistään ns. taskuja, onttoja, pullukoita ruiskuplia ( :D ), niin ite oon huomannu, että jos laittaa hiivaa pikkasen ohjeistettua enemmän ja jättää ohjeen jauhomäärästä vähän pois, niin toimii. Ite huitasen taikinan sekasin vaan lusikalla.
Taikinan annetaan kohota rauhassa liinan alla tunnin verran jonka jälkeen taikinaa ladotaan pieniin kasoihin pellille ja jauhojen avulla taputellaan ohuiksi. Ja melkosen ohuiksi saa kyllä taputellakin.
Taas annetaan lepäillä puolisen tuntia ja sitten paistetaan 250 asteessa n. 25 min.
Uskaltaiskohan? :D
VastaaPoistaMietin samaa. :D Ainakin kuulostaa tosi helpolta ja näyttää hyvältä! :) Ja aika tyylikäs leivinliinakin. ;)
VastaaPoistaSuosittelen todella! Ja ite teen aina puolikkaalla ohjeella, tulee n. 10-12 leipää.
VastaaPoistaJa Ellu, eiks ookki ;) Ihan mun lemppari.
Se on sit sun syy kun palomiehet tulee vierailulle :D Harmi ettei uuni ole vielä toiminnassa, täytyy ehkä kokeilla sit kun toimii taas...
VastaaPoista