lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kevätkakku.

Jo pari viikkoa on ollu sellanen fiilis, että on pakko saada tehdä joku keväinen ja värikäs kakku.
No tänään sitten tuli se päivä, kun kaivoin massat ja muotit ja värit esiin ja kyhäsin semmosen väripläjyksen, että huh. 

Mutta väriä löytyy.
Samalla oli taas opettavainenki leivontatuokio.
Kakun päällinen on vaahtokarkinmakuista massaa ja oli ihan mielettömän kivaa käsitellä, venyvää ja pehmeetä - tätä kyllä haluun uudemmanki kerran käyttää. 
Kakun sisällä on semmonen sekametelisoppa täytteenä, että en oikeestaan itekkään muista mitä. 
                                                                       Määriä en ainakaan osaa sanoa :D 


Mutta sitruunarahkaa, maustamatonta tuorejuustoa, vispi cremeä ja vähän mojito drinkmixiä. Pirtee ja raikas ainaki ;) 
Pääsin myös kammostani käyttää liivatejauhetta, kun lehtiä ei ollukkaan kaapissa. Onnistuin.
Pohjana käytin taas sienikakkupohjaa, mutta tein tälläkertaa tumman pohjan. 

3 dl vehnäjauhoja (kaakaopohjassa korvataan ½ dl vehnäjauhoista kaakaojauheella)
1-2 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä

Munat ja sokeri vaahotetaan normaalisti vaaleaksi vaahdoksi ja vaahtoon lisätään pikkuhiljaa kiehuva vesi edelleen kovasti vatkaten.
Jauhoseos siivilöidään ja käännellään varoen vaahdon sekaan ja taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (Itellä ei taaskaa niitä korppujauhoja ollu niin käytin leseitä.)
Paistetaan 200 asteessa n. 30min.

Koristeet on värjättyä marsipaania +  tietenkin suklaamunia ;)


Iso leppäkerttu on marsipaanilla päällystetty kakkutaikinasta tehty muffinssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti