Munkkeihin käytettiin perus pullataikinaa:
5 dl maitoa
100 g sokeria (1dl sokeria painaa 85 g)
100 g voita
20 g suolaa
1 kanamuna
50 g hiivaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
Valmista pullataikina normaaliin tapaan (ja tähän Iina sanois, että kaikki ei tiiä miten se tehdään, ni sanon, että kato jauhopussin kyljestä :P )
Kohota liinan alla vedottomassa paikassa ihan reippaasti 1/2-1 tunti.
Pyörittele taikinasta melko pieniä pullia ja anna vielä kohota hetkinen.
Laita suunnilleen litra rypsiöljyä kattilaan lämpiämään (n. neloselle) ja kansi viereen, jos sattuu leimahtamaan.
Painele pullia pikkasen littanaksi, niin saat kivan muodon ja munkit on helppo päällystää.
Kun munkki on saanut kauniin kullanruskean värin, käännä munkki apuvälinettä käyttäen ja paista toinen puoli.
Munkit valutetaan liiasta öljystä talouspaperin päällä.
Kun öljy on tarpeeksi kuumaa ja ensimmäinen munkki paistettu testiksi, niin paistaminen alkaa olla melko nopsaa ja kerrallaan voi paistaa useammankin.
Munkkeihin laitettiin kahdenlaista täytettä (vaihtoehtojahan on lukuisia.) Osassa on vaniljakreeni ja osassa kuningatarhillo. Täyttäminen tapahtu pursottimella ja siihen valittiin pitkä ja kapea tylla, joka tyrkkästiin munkin keskelle ja pruikkastiin täytettä sisään. Tässäkin sai olla varovainen ettei täytettä tule liikaa.
Tälläkertaa en tehnyt kuin yhden kuorrutteen, koska iskä on nirso ja nää jäi kuitenkin lähinnä porukoitten tuhottavaks.
Suklainen kuorrute sisälsi:
1 dl kermaa
200g suklaata
Nämä hiljalleen kattilassa sulatettiin tasaseksi seokseksi ja levitettiin munkkien päälle.
Vähän oli löysän oloista ja saattaa olla että ei hyydy kovin hyvin. Mutta pikkuvikoja. Sokerikuorrute tuntui ajatuksena niin makealta.
Lopuksi tehtiin osasta taikinasta ihan perus munkkirinkilöitä, jotka sokeroitiin sirosokerilla, joka on tavallista sokeria hienompaa.
NAM!! Mulle kans, mulle kans, mulle kans :D
VastaaPoistaKuvat onnistui hyvin:)ja munkit tekee kauppansa:)
VastaaPoista